Hulp nodig? Bel gratis 24 uur per dag 0800-2000 | Direct nood? Bel 112Deze site direct verlaten

15 november 2021

Campagne: doorbreek jij de stilte?

Doorbreek JIJ de stilte? Open je oren en ogen voor kindermishandeling. Een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig, angstig is, blauwe plekken heeft of structureel geen lunch mee naar school krijgt. Het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn.

Tijdens deze Week tegen Kindermishandeling van 15 tot en met 21 november 2021 vragen wij aandacht voor het veel te hoge aantal kinderen dat onveilig opgroeit. Jaarlijks worden in Nederland volgens onderzoekers naar schatting tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt en zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling[1]. Niet alle gevallen van kindermishandeling worden gesignaleerd. De cijfers kunnen daardoor hoger uitvallen. Doorbreek de stilte en kom in actie! Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet! Bekijk de video op YouTube

Vermoedens van kindermishandeling of -verwaarlozing?

Heb je vermoedens van kindermishandeling of -verwaarlozing? Praat er over. Bel Veilig Thuis (gratis en anoniem) 0800-2000 of chat via de website veiligthuis.nl.

Wij zijn er voor advies en ondersteuning. Voor als jij zelf hulp zoekt, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.


[1] Bron: www.nji.nl/cijfers/kindermishandeling