Hulp nodig? Bel gratis 24 uur per dag 0800-2000 | Direct nood? Bel 112Deze site direct verlaten

14 november 2022

Week tegen de Kindermishandeling

Vandaag start de Week tegen Kindermishandeling. In deze week vragen we exra aandacht voor kindermishandeling en huiselijk geweld. In Nederland groeien ongeveer 120 duizend kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen kunnen we de veiligheid van deze kinderen groter maken. Het thema van de campagneweek is dit jaar ‘praat met elkaar’.


Praten over kindermishandeling kan moeilijk zijn. Soms is er twijfel of iemand het wel goed ziet. Weet een professional niet hoe hij het gesprek moet aanvliegen of denkt hij dat hij het allemaal zelf hoort te weten. Ook lijkt er nooit een juist moment te zijn om het gesprek erover te beginnen. Tegelijkertijd zien we dat praten het verschil maakt. Voor slachtoffers én ouders, voor collega´s en voor de professionals zelf.

Om professionals handvatten te bieden hoe het gesprek aan te gaan over kindermishandeling worden er op de campagnewebsite verhalen van andere professionals en tools gedeeld. Ook kunnen professionals deelnemen aan activiteiten die tijdens en in het kader van de Week tegen Kindermishandeling plaatsvinden.


De week tegen kindermishandeling is een campagne van het ministerie van VWS. Zij doen dit in samenwerking met Movisie, het Nederlands Jeugd instituut (NJi), Veilig Thuis, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Raad van de Kinderbescherming.
Meer weten? Kijk op www.weektegenkindermishandeling.nl