Hulp nodig? Bel gratis 24 uur per dag 0800-2000 | Direct nood? Bel 112Deze site direct verlaten

11 juni 2020

15 juni – Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling

Op maandag 15 juni 2020 is het Internationale dag tegen ouderenmishandeling. Jaarlijks zijn in ons land ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van ouderenmishandeling, zoals lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling. De coronacrisis en de maatregelen die sinds de virusuitbraak in Nederland zijn genomen, maken senioren extra kwetsbaar. Dit vraagt om extra alertheid van omstanders.

Ouderenmishandeling komt overal voor, ook bij jou in de buurt. Op de Internationale dag tegen ouderenmishandeling wordt hiervoor wereldwijd aandacht gevraagd. In onze regio Gelderland-Zuid is de geplande regionale bijeenkomst niet doorgegaan vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan besteden we online aandacht aan ouderenmishandeling. Lees ons nieuwsbericht of kijk op de website ikvermoedhuiselijkgeweld.nl voor meer informatie over signalen en wat je kan doen.

Het houdt niet op, totdat je iets doet.