Hulp nodig? Bel gratis 24 uur per dag 0800-2000 | Direct nood? Bel 112Deze site direct verlaten

30 september 2022

Tafelgesprek Belaagd

Veilig Thuis Gelderland-Zuid organiseert op 28 november samen met Gemeente Nijmegen een gespreksavond over geweld tegen vrouwen.

Met Sneak Preview van de documentaire ‘Belaagd’ en gesprek met inhoudelijk deskundigen

Bijna elke acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord omdat ze vrouw is. Dat zijn er zo’n 40 per jaar. Ze worden vooral vermoord door intimi: een (ex) partner, familielid of stalker. De Verenigde Naties schat dat wereldwijd per dag 137 vrouwen worden gedood, dat zijn er zes per uur. Internationaal wordt dit steeds vaker femicide genoemd.Het wordt tijd dat we veel meer horen wat vrouwen meemaken en dat die ervaringen met elkaar in verband worden gebracht. De optelsom van al die ‘kleine’ incidenten onthult de minachting voor de autonomie van vrouwen en vormt uiteindelijk de voedingsbodem voor femicide.

Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, bestaande uit alle Veilig Thuis organisaties,  is de maatschappelijke partner die samen met Hollandse Helden de nieuwe documentaire ‘Belaagd’ heeft gemaakt. Deze documentaire gaat over onveiligheid van vrouwen in de breedste zin en is begin 2023 op TV te zien. Op 28 november organiseert Veilig Thuis Gelderland-Zuid samen met Gemeente Nijmegen een gespreksavond, voor inwoners van alle gemeenten van Gelderland-Zuid.

Hoe ziet de gespreksavond eruit?

Tijdens deze avond krijgen bezoekers de Sneak Preview te zien van de documentaire ‘Belaagd’. Deze documentair is pas begin 2023 op TV te zien. Daarna volgt het gesprekwaarin we met sprekers ingaan op de verschillende vormen van geweld tegen vrouwen. En wat we als gemeenten en VT (en andere ketenpartners) doen om de veiligheid van vrouwen te verbeteren. Inhoudelijk deskundigen nemen plaats aan de gesprekstafel waar we samen met het publiek een interactief gesprek hebben over diverse onderwerpen.

Iedereen is welkom!

Wil jij erbij zijn, meld je dan van te voren aan. Je kan je via het online aanmeldformulier aanmelden.

Datum            Maandagavond 28 november

Tijdstip           19.30-22.30 uur

Locatie           Lindenberg Cultuurhuis – Centrum Nijmegen

Adres              Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen

Noteer het vast in je agenda! Nadere informatie volgt. Voor vragen: hgkm@nijmegen.nl