Hulp nodig? Bel gratis 24 uur per dag 0800-2000 | Direct nood? Bel 112Deze site direct verlaten

15 juni 2023

Vermoeden van ouderenmishandeling?

Signaleer je een situatie met een oudere die je zorgen baart? Maak je je zorgen om de veiligheid van een oudere? Vermoed je ouderenmishandeling? Deel die zorgen met Veilig Thuis Gelderland-Zuid. Wij denken mee over mogelijke oplossingen en adviseren wat je verder kunt doen.

Op 15 juni, de internationale dag tegen ouderenmishandeling, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor geweld tegen ouderen. En dat is nodig. Wist je dat 1 op de 20 thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder ooit te maken krijgt met ouderenmishandeling?

Herken de signalen van ouderenmishandeling.

Ouderenmishandeling is niet alleen fysiek of psychisch. Denk ook aan financiële uitbuiting, verwaarlozing en seksueel misbruik. Bekijk de signalen van ouderenmishandeling.

Veilig Thuis Gelderland-Zuid

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die te maken heeft met (vermoedens van) huiselijk geweld (waaronder ouderenmishandeling) en/of kindermishandeling. Daarnaast geven we voorlichting over het (signaleren van) huiselijk geweld, over het doorlopen van de stappen van de meldcode en over wat we doen nadat je een melding hebt gedaan.